5
$\begingroup$

So switches SA,SB,SC, and SD work on Betaflight. Aux channels 1 through 4.

But switches SE,SF,SG,SH, and SI are not working/responding on Betaflight. Aux channel 5 through 9, I believe

I am using TBS Crossfire lite, with crossfire nano receiver.

On my Taranis I have already setup Mixers to activate all switches and nobs.

When I first binded to my reciever I did not set up the rear switches(SE,SF,SG,SH, and SI), but I already setup 3 of the front switches(SA,SB, and SC) before binding to my model.

Things I have tried:

  1. Connected Taranis via usb mini, opened Devices and Printers on windows and ran through the wizard to re-setup my Taranis
  2. Reconfigured my Input and Mixer page on my defined model. Simply defined each switch in order in the Inputs page, and then on Mixer page defined the channels
  3. Rebinded my crossfire transmitter receiver by holding down the button and plugging in my battery to the quad. Releasing the button on the receiver and pressed and held the button till it binded again and updated again. This time my model was setup but same results
  4. On Taranis, long pressed MENU and went to page HARDWARE: ran calibration and also Debuged switches. Everything seems normal

Considerations:

  • I have the latest Betaflight-configurator and I am using the latest Beta-flight firmware on my quad

  • Flight Controller: STABLE PRO F7, Model:STABLE PRO F7 35A

  • Transmitter Receiver: TBS crossfire nano

  • Everything else works as expected

  • This is occurring with two of my first-build quads

  • Followed this reference to solder and config the transmitter receiver: https://geprc.com/download/en/GEPRC-STABLE-PRO-F7-DUAL-MANUAL-V1_0.pdf

  • Taranis is in 1-16 channel mode. Also I am not missing switches, all are activated, I checked in the HARDWARE's page

  • Taranis Firmware: opentx-x9d+2019, version: 2.3.6

  • How my Mixer is setup: CH1 Rud CH2 Ele CH3 Ail CH4 Thr CH5 SA CH6 SB CH7 SC CH8 SD CH9 SE CH10 SF CH11 SG CH12 SH CH13 SI CH14 S1 CH15 S2 CH16 LS CH17 LR

Any suggestions would be much appreciated.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ So, the E,F,G,H, I switches mapped to aux channels 5-9 in the transmitter aren't working in the Betaflight configurator Receiver tab? And you say this is true on both of your models? $\endgroup$ – ifconfig Jun 18 at 2:51
  • $\begingroup$ Yes, correct. You are right $\endgroup$ – DroneDome Jun 18 at 2:58
  • $\begingroup$ Hrm, how is the receiver configured in Betaflight configurator? I'm not very familiar with the Betaflight setup for TBS CRSF. $\endgroup$ – ifconfig Jun 18 at 5:11
  • 1
    $\begingroup$ On betaflight, in the ports section you turn on the UART that you solder to by enabling serial Rx. Under reciever you specify the reciever brand(CRSF) and on other features you turn on telemetry output. Refer to link for visual details: geprc.com/download/en/GEPRC-STABLE-PRO-F7-DUAL-MANUAL-V1_0.pdf $\endgroup$ – DroneDome Jun 18 at 5:18
  • 1
    $\begingroup$ Thank you for the reference. I can confirm that my Taranis is not configured in the 8 channel mode, rather is in 1-16 channel mode. Also I am not missing switches, all are activated, I checked in the HARDWARE page. $\endgroup$ – DroneDome Jun 18 at 16:32
5
$\begingroup$

The issue was on my Crossfire Nano receiver. I had to change the operation mode from 8 channel to 12 channel. Now switches from SE - SH work. Even though I defined all my knobs, switches, and button on my Taranis, I am limited to 12 channels from my crossfire nano receiver(4 channels for the sticks, 4 for front switchers, and 4 for top switches).

| improve this answer | |
$\endgroup$
  • $\begingroup$ Aha! I had a suspicion some 8-channel mode limit was the culprit but coudln't pin down where it was coming from. Glad your equiupment is functioning correctly now! $\endgroup$ – ifconfig Jun 18 at 18:22

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.